Lazar Gutić – jedno od novijih čuda Svetog Vasilija

11. maj 2015. - Manastir Ostrog - Čuda Sv. Vasilija

Poštovani,

Hteo bi nešto da se zna i da se napiše u vaše Manastirske spise. A to je, da zahvaljujući SVETOM OCU VASILIJU OSTROŠKOM moja supruga Danijela Gutić i moja malenkost Miloš Gutić dobili sina LAZARA 13.05.2010. GODINE.

Priča počinje tako što je supruga imala dva spontana pobačaja u roku od pet godina.Bili smo kod dosta lekara, i svi su rekli da nema nikakvih problema kod nje, a ni kod mene. I to što je imala dva spontana pobačaja, da se to samo od sebe desilo!!! Dosta smo razmišljali zbog čega se to dešavalo, pogotovo što smo oboje bili sportisti.

Ona se profesionalno bavila kajakom, a ja fudbalom. Nikakve poroke, niti smo pili alkohol, niti pušili cigarete, a  kamoli još gore stvari što može da se dogodi čoveku. Iskreno što se tiče moje vere u BOGA OCA i sve što je SVETO  bilo je verujem, ali ne idem u CRKVU ili MANASTIRE da se molim ili na LITURGIJE, a kamoli da se posti sredom i petkom!

Tako isto razmišljanje je imala i moja supruga. Sve do jednog AVGUSTOVSKOG dana 2009. god., kada mi je supruga dosla i rekla mi da hoće da ide POD OSTROG, da se POMOLI SVETOM VASILIJU za pomoć!!! U tom trenutku, ja sam joj rekao  idi, ali ja trenutno ne mogu da idem sa tobom zbog posla. Nije htela da odustane od toga, pa je već pitala svoju mamu da krene sa njom. Našla je agenciju koja prevozi vernike do OSTROGA. Došla je do SVETOG VASILIJA I pomolila se, i zamolila je OCA VASILIJA da nam podari DETE. Dosla je kući sa puno sreće,i utisaka. Rekla mi je da obavezno odem pod OSTROG.

Prošlo je neko vreme, i supruga je zatrudnela. Bila je uplašena da se ne desi isti scenario kao i predhodnih dva puta. Ali bilo je sve u redu. Doktorka koja je vodila trudnoću joj je rekla da joj je termin u maju 2010. Kad smo saznali pol deteta, moja želja je bila da se zove VASILIJE kad se rodi, dok je supruga rekla da nije ništa obećala SVETOM VASILIJU kako će se zvati dete. Dogovorili smo se ako se porodi 12. MAJA da se zove VASILIJE, ako se ne porodi tog datuma zvaće se LAZAR. Trudovi su joj počeli 12. MAJA 2010 oko podneva,trpila je svo vreme jer je mislila da nije još vreme za porođaj. TEK uveče oko 23h, odveli smo je u porodilište  i imali šta da čujemo, a to je da je ona već odavno spremna da se porodi, jer je bila po njihovoj doktorskoj proceni već 7 prstiju otvorena. Ostavili smo je u Porodilištu i čekali vesti.Tek su je porodili 13.05.2010 oko deset do sedam ujutru, zbog nemarnosti lekara.

I tako je na svet došao LAZAR-DETE SVETOG VASILIJA. OD tog trenutka, ja se svako veče molim BOGU i SVETOM VASILIJU I SVIM SVECIMA ZA NAJVEĆIM DAROM KOJI ČOVEK MOŽE DA DOŽIVI!!! LAZAR mi je doneo RADOST I VERU U BOGA, JER OVIM ČUDOM KOJE  SE DESILO MENI I MOJOJ PORODICI GOVORI DA BOG POSTOJI I SVI SVECI, I DA SVE ŠTO SE DEŠAVA JE VOLjA BOŽIJA. HVALA SVETOM VASILIJU OSTROŠKOM ŠTO NAM JE PODARIO LAZARA. U ZNAK ZAHVALNOSTI 2011. GODINE SMO KRSTILI LAZARA POD OSTROGOM.

HVALA SV. VASILIJU I NEKA MU JE VEČNA SLAVA I MILOST!!!

Ostala dešavanja

15. 5. 2023.

PROSLAVA SVETOG VASILIJA U LONDONU

Crkvena opština Svetog Save u Londonu kao i njeni parohijani već skoro 40 godina imaju zavjetnu slavu...

14. 5. 2023.

Nedjelja Samarjanke u Ostrogu

U petu nedjelju po Vaskrsenju Hristovom - Samarjanke, 14. maja 2023. ljeta Gospodnjeg, kada naša Sveta C...

12. 5. 2023.

Praznik Svetog Vasilija toržestveno proslavljen u Ostrogu; Mitropolit Joanikije: ...

Svetom arhijerejskom Liturgijom i rezanjem slavskog kolača, praznik Svetog Vasilija toržestveno je pr...

12. 5. 2023.

Mitropolit Joanikije u ponoć čitao akatist Svetom Vasiliju Ostroškom...

Njegovo Visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski G. Joanikije na praznik Svetog Vasilija...

11. 5. 2023.

Večernja služba s petohljebnicom u navečerje praznika; Mitropolit Joanikije: Blago...

U navečerje praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Gornjem Ostrogu služena je Večernja služba...

11. 5. 2023.

Ostroški iguman Sergije povodom Dana Svetog Vasilija uručio donaciju nikšićkom D...

U okviru „Dana Svetog Vasilija Ostroškog“ iguman Manastira Ostrog arhimandrit Sergije uručio je dana...